Σύντομο Βιογραφικό

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στο Βόλο το 1965. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1989). Με την ειδικότητα του ειδικού ουρολόγου εργάζεται ως Πανεπιστημιακός Υπότροφος στην Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Βόλο. Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2004) με αντικείμενο την «Ουροδυναμική και αιτιολογική προσέγγιση των συμπτωμάτων του κατώτερου ουροποιητικού στους άνδρες».

Είναι Fellow of the European Board of Urology (FEBU – επίσημη ευρωπαϊκή πιστοποίηση τίτλου ουρολογίας) από το 1998. Είναι Board Member στο EAU Section of Urologists in Office (ESUO), ex-officio Board Member στο EAU Section of Female and Functional Urology (ESFFU) και Affiliate Member του τμήματος EAU Section of Andrological Urology (ESAU) της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας (EAU).

Από το 2004 εργάζεται στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης «Κένταυρος» καλύπτοντας τα τμήματα της Ανδρολογίας - Υπογονιμότητας και Σεξουαλικής Υγείας του Ζευγαριού. Τον Αύγουστο του 2014 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου, με αντικείμενο τη Διοίκηση Μονάδων Υγείας, με βαθμό Άριστα.

Έχει παρουσιάσει περισσότερες από ογδόντα (80) εργασίες σε Ελληνικά Ουρολογικά Συνέδρια και εβδομήντα (70) εργασίες σε πανευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια.  Είναι προσκεκλημένος ομιλητής σε είκοσι (20) ελληνικά συνέδρια και σε πέντε (5) διεθνή συνέδρια. Μία (1) εργασία του έχει βραβευτεί σε Πανελλήνιο Ανδρολογικό Συνέδριο (2017) και τέσσερις (4) εργασίες του έχουν βραβευτεί σε Διεθνή Ουρολογικά Συνέδρια (10th Athens Congress on Women Health, 19th Congress ESSM 2017, ESAU Meeting 2017, ESAU Meeting 2018). Έχει συγγράψει δεκαοκτώ (18) εργασίες σε διεθνή περιοδικά  που αναφέρονται στο PubMed, τριάντα - τρεις (33) εργασίες σε ελληνικά  ουρολογικά περιοδικά και ένα βιβλίο στα ελληνικά με αντικείμενο την ακράτεια των ούρων. Είναι κριτής σε τρία (3) διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Διετέλεσε γραμματέας της συντονιστικής επιτροπής του Τμήματος Ανδρολογίας και Υπογονιμότητας (ΑΝΔΡ.ΥΠΟ) της Ελληνικής  Ουρολογικής Εταιρείας. Τα βασικά του ενδιαφέροντα είναι η ανδρική υπογονιμότητα, η παθοφυσιολογία του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος, η στυτική δυσλειτουργία και η σεξουαλική υγεία του ζευγαριού.